HEMELS!-met-Tom-Ruijg

10 Anti-festivalkatertips van Tom Ruijg

De harde waarheid knalt erin: het feestje is voorbij! Het ongewenste trio Kater, Depressie & Dip staat voor de deur. Hoe houden we deze ellende buiten? We vroegen Tom Ruijg hoe hij afterparty’s en brakke zondagen doorkomt. Tom to the rescue!

Tom Ruijg

1. Verzamel de vrienden waar je het hardst om kunt lachen.
Ga niet in je eentje zitten treuren. Blijf onder de mensen! Leuke mensen welteverstaan. Ik heb gelukkig veel grappige vrienden, waarvan ik weet dat ik het sowieso leuk met ze heb. Aan het einde van het feest heb ik pijn in mijn buik van het lachen. Zo hoort het, toch?

2. Maak er een YouTube-feestje van.
Als de één een videoclip opzet, doet dat bij de ander weer een belletje rinkelen, enzovoorts. Je krijgt een leuke, rare muziekmix. Wanneer ik samen met Sjoerd (DJ Efdé) op een YouTube-feestje ben, zetten we in elk geval ‘Stuck on you’ van 3T op. Het is zo’n vreselijk nummer, maar het is nu een soort van ingeburgerd op onze afters.

3. Draai ‘Love filter’ van Mike Huckaby
Deze plaat stond laatst, geen grap, een uur lang op repeat. Gaat gewoon niet vervelen! Een ware anthem.

4. Trakteer jezelf op een flinke portie leedvermaak
Het is natuurlijk heel zielig om andere mensen te zien worstelen, maar ik kan er stiekem wel erg van genieten. ‘Man bijt hond’ is een perfecte tijddoder. ‘Ik vertrek’ is ook zo’n mooi programma. De deelnemers vertrekken naar het buitenland om een nieuw leven te beginnen en vervolgens gaat alles mis. Daar word ik dan heel vrolijk van haha!

5. Ga naar buiten
Mits het mooi weer is natuurlijk. De beste plek om een brakke zondag door te brengen is het strand. Wil je nog even doorfeesten dan kun je bij Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee terecht, daar zijn  vaak nog feestjes op zondag. Heb je geen auto plus nuchtere chauffeur ter beschikking en trek je het niet om met de trein naar de kust af te reizen dan heb je nog twee opties. 1) strijk met je vrienden in een park neer; of 2) ga op een dakterras zitten. Heb je zelf geen dakterras, wordt dan bevriend met een dakterrasbezitter. Je knapt ervan op.

6. Ga zwemmen
Zwemmen is sowieso goed, maar helemaal op een day-after. Als je tip 5 hebt opgevolgd lig je al op het strand en kun je zo de zee induiken. Ik probeer mijn vrienden wel eens mee te krijgen naar het Markermeer in Monnickendam, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. Meestal duiken we ergens in of bij Amsterdam het water in.

7. Vertrek uit de club voordat de shoarmazaak sluit
Eet voordat je gaat slapen. Je bent jezelf de volgende dag dankbaar. Ik eet gewoon wat er voor handen is. Het is natuurlijk nog beter om na het stappen even langs de shoarmazaak te gaan. Helaas is deze, als je een beetje goed je best doet met feesten, vaak al gesloten. Ik moet toegeven dat ik daarom wel eens eerder een feestje verliet. Dan kon ik nog even langs Ali Baba op de Rozengracht. Als ik moet kiezen tussen een half uurtje langer uitgaan of een groot broodje shoarma met extra knoflooksaus dan… Ja. Dan.

8. Giet jezelf voordat je gaat slapen vol met water
Dit is nu mijn tactiek om niet eens brak te worden. Als je niet drinkt droog je uit en word je moe. Ik vergeet het zelf ook vaak genoeg en dan voel ik het de volgende dag meteen. Ze zeggen dat kokossap ook heel goed is tegen een kater, maar dat vind ik niet te hachelen. 

9. Zet je beste beentje naast je bed
Heb je jezelf eindelijk in bed weten te krijgen, lig je daar te tollen en te draaien. Zet dan één been naast je bed op de grond. Dat helpt. Het tollen stopt, voordat je het weet slaap je. Deze truc is echter niet geheel zonder risico. Toen ik hem onlangs toepaste, werkte het perfect, maar werd ik naast mijn bed wakker.

Tom Ruijg

10. Ontbijt met een knapperig broodje Van Dobben kalfsvleeskroket
Na een heftig feest moet ik in eerste instantie niet aan ontbijten denken. Maar als ik goed wakker ben krijg ik echt heel erg veel zin in een broodje Van Dobben kalfsvleeskroket. Dat vind ik nog veel lekkerder dan een broodje shoarma. Het maakt niet uit waar je dit broodje haalt zolang het maar een Van Dobben kroket is. Ik wil het liever niet toegeven, maar dit is wel mijn gedroomde ontbijt. Zelfs wanneer je nog op een after zit, het is al middag en je bent nog wakker, gaat een broodje kalfsvleeskroket er in.

Tom Ruijg was samen met William Kouam Djoko verantwoordelijk voor de eerste floorfillers in de Visionquest area op Mysteryland.  De getalenteerde DJ en producer bracht tracks uit op onder andere Karat, BangBang! en Hot Creations.

Upcoming gigs:

30 aug – The House (Live)  @ Club Air
31 aug – Voltt Loves Sumer Festival
5 sept – Wknd @ Studio 80
27 sept – Timeless: 626 Festival
28 sept – Soundmachine @ Trouw (Eigen avond)

 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.