Cassy

Mysteryland is 20. Maar wat deed Cassy toen ze 20 was?

Cassy gaat lekker. Ze draait deze zomer op ’s werelds meest gewilde dansvloeren en festivalvelden en staat op het punt haar Fabric mixcompilatie te releasen. Serious business dus. Maar het had niet veel gescheeld of we deze dame stond op de planken in plaats van achter de decks. Wat spookte ze uit toen ze twintig was?

London calling!

“Het was helemaal geen leuke tijd! Ik ben geboren in Engeland, maar opgegroeid in Oostenrijk. Toen ik twintig was woonde ik weer in Londen omdat ik daar op de theaterschool zat. Voor die opleiding moest ik eerst auditie doen. We hebben het over 1994. Met uitzondering van een paar familieleden kende ik niemand in Londen. Het was heel heftig allemaal. Ik was zwaar onder de indruk van alles. De theaterschool was erg streng en ik ging er helemaal voor. Het enige waarin ik interesse had was mijn opleiding. Het enige wat ik voor ogen had was actrice worden. Het was behoorlijk eenzaam om zo’n zware studie te doen in een stad waar je nauwelijks vrienden hebt.”

Cc0X241PsRcWzkZeF1EpHaNAnNFljTiZmUf7DEZjze4

Kakker

“Als ik er niet weird en artsy uitzag, had ik een keurige, bekakte look. Nette schoenen, bloesjes, een Burberry jas, een parelketting. Helemaal niet sexy! Ik kwam rechtstreeks van een katholieke kostschool op de theaterschool, vandaar. Het maakte op mijn school niet zoveel uit hoe je je kleedde. Niemand was normaal.”

cassy

Studiebol

“Ella Fitgerald, Sarah Vaughan, daar luisterde ik destijds naar om te leren hoe ik liedjes moest zingen. Maar ik luisterde ook naar de tracks die Kruder & Dorfmeister draaiden en naar de muziek die destijds in Wenen werd gedraaid. Daar zat wel wat techno tussen, maar dat kocht ik toen nog niet. Wat ik wel kocht? Platen van Talkin’ Loud, het label van Gilles Peterson. Elk weekend speurde ik in Tower Records op Piccadilly Circus naar muziek. Af en toe ging ik naar techno of drum ’n bassfeestjes, maar ik was zeker geen raver. Ik ging daarheen voor de muziek, niet om te partyen. Met mijn hoofd zat ik al bij de volgende schooldag. Haha! Ik was erg serieus.”

oHah1DtX_yYtVBBu5J40vcn5xHE5gcNiVmrS1xv3XXo

Nooit gedacht

“Never ever had ik toen gedacht dat ik zou doen wat ik nu doe. Omdat ik op de theaterschool zat, vond ik dat ik actrice moest worden. Maar ik haatte de theaterwereld, het was allemaal zo nep. Als je mijn vrienden van toen zou hebben gevraagd naar mijn toekomstige beroep, zouden ze vast geen DJ hebben geantwoord. Maar zij zagen al wel in dat ik geen standaard baan zou krijgen. Impossible!”

Cassy draait op Mysteryland back2back met Steve Rachmad op de Studio 80 stage.

 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.