hoppa

Het recept van Vleesch Noch Visch

Als het geen vlees of vis is, is het dan misschien kip? Bij foodstand Vleesch Noch Visch hebben festivalgangers moeite het malse vlees in hun pita thuis te brengen. De verrukkelijke gyros blijkt vegetarisch! Geserveerd met tzatziki, tomaten, rode ui, rucola en oregano, is het broodje een populair festivalmaal.

Flexitarisch noemen Marlise Zijlstra en Steff Veldkamp de gyros liever. Met hun veggie food concept leveren zij een bijdrage aan het verminderen van de vleesconsumptie, maar eigenlijk is het gewoon heel erg lekker. De volmaakte tzatzikisaus van chef kok Steff, maakt het broodje gyros helemaal af. Jammer voor ons dat hij de ingrediënten daarvan niet prijs geeft.

Marlise zegt met Vleesch Noch Visch ook de vastgeroeste vleeseter te bereiken. ,,Bezoekers reageren erg enthousiast en komen vaak terug om te vertellen hoe ‘‘fucking lekker’’ ze hun pita vonden. Veel meiden bestellen ook voor hun vriend. Ik zeg gewoon dat het kip is, vertellen zij mij dan met een knipoog, kijken of hij het opmerkt.’’

Wie tijdens Mysteryland wil genieten van deze smaaksensatie moet de oren spitzen en op de HOPPA! kreten van Steff afgaan. Of opzoek naar een oude Spijkstaal melkwagen, van waaruit de gerechten worden voorgeschoteld. Mislopen is eigenlijk geen optie, omdat wij jullie het geheime recept niet kunnen geven. Met onderstaand gerecht hopen we enigszins in de buurt te komen.

Griekse salade

Wat?

-       2 trostomaten

-       1 groene paprika

-       1 rode paprika

-       1 komkommer

-       15 gram verse peterselie

-       1 rode ui

-       12 zwarte olijven zonder pit

-       1 potje kappertjes (één eetlepel)

-       1 takje oregano

-       4 eetlepels olijfolie

-       1 eetlepel rode wijnazijn

-       100 g witte kaasblokjes

-       zout en peper

Hoe?

Snijd de tomaten in partjes, de paprika’s in dunne ringen en de komkommer in plakken. Knip de peterselie en hussel deze vervolgens door de groentes. Snijd de ui in ringen en verdeel deze met de olijven en de kappertjes over de salade. Verdeel het geheel over twee borden. Nu is het tijd voor de dressing. In een kom klop je de olie en azijn tot een sausje en brengt dit op smaak met wat zout, peper en oregano (ook de oregano knip je eerst fijn). Sprenkel de dressing over de salade heen. Drapeer de kaasblokjes… smakelijk!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.