394662_137063033136330_307018239_n

Niet lullen maar pizza!

Ambachtelijk en mannelijk, dat zijn de pizza’s van Wood Mobile Pizza. Mark Boonstra en Timo Dijkstra beleggen flinterdunne pizzabodems met verse producten, en garen deze op zelfgehakt hout. De Rotterdammers maken er geen show van. Het moet vooral simpel blijven, zoals de pizza bedoeld is.

Bezoekers kunnen kiezen uit twee soorten pizza’s: Prosciutto of een klassieke Margarita. Door een vijftal mannen wordt deze vervolgens bereid. De één hakt het hout om het vuur van de oven op te stoken, weer een ander rolt het deeg uit. Een geoliede machine van mankracht zorgt ervoor dat jij snel van je pizza kunt genieten.

‘‘Mensen willen weten wat ze in hun mond stoppen’’, vertelt Mark over hun no-nonsense foodconcept. Samen met zijn compagnon Timo werkte hij iedere zomer op de Parade. Zo deden zij veel ervaring op. “Toen de Parade ging vernieuwen, hebben we onze kans gegrepen en kregen we deze ovens van Lust. Daar maken we nu de allerbeste pizza’s in.”

Hun Rotterdamse nuchterheid en werklust blijkt succesvol. De mannen hebben dit seizoen al op menig festival gestaan. Hun product is erg bewerkelijk en dus moeten er aan de vooravond van Mysteryland heel wat deegbollentjes worden gerold. Maar eenmaal op het festival zelf geldt maar één regel: Niet lullen maar pizza!

Wood Pizza

Wat?

Voor 1 persoon:
- 1 bol pizzadeeg
- 1 el tomatensaus
- 50gram buffelmozzarella

Hoe?
Bewerk de bol deeg met de hand tot een dunne platte schijf. Voeg de tomatensaus toe en verspreid deze tot een duim dikte van de rand. Bestrooi vervolgens de pizza met buffelmozzarella binnen de tomatensauslijntjes. Tot slot bak je de pizza gedurende ongeveer 2 minuten op 425 graden Celsius in de houtoven. De pizza kan worden afgemaakt met iedere gewenste topping.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.