images

We deden een diepte-interview met dwergpapegaaien van Cata.Pirata (SKIP&DIE)

Ze krijgen nooit media-aandacht, maar zijn misschien wel de belangrijkste bandleden van SKIP&DIE. We hebben het hier natuurlijk over de drie dwergpapegaaien van Cata.Pirata (SKIP&DIE). De diepte-interviewer van Mysteryblog reisde af naar de kast van deze drie druktemakers en kwam ondergescheten maar vol bewondering terug. Lees hier het bijzondere verhaal van Peanut, Sailor en Chivas. IMG_0264

Hoi lieve dwergpapegaaitjes, zouden jullie jezelf even voor willen stellen?

Halloooo, we zijn hier met z’n drieen: Peanut, Sailor en Chivas. We zijn South African Love Birds eigenlijk. En Chivas is onze Lovebaby. Zij is geboren in de kartonnen doos van een fles whisky, op de kast in het flessenbos. We zijn inmiddels in de kast gaan wonen. Dat is wat ruimer.

IMG_0004

Wat doen zoal jullie in het dagelijks leven?

Overdag werken we hard aan het opruimen van de kamer. Er staat ontzettend veel troep in dat allemaal in kleine snippers gescheurd moet worden. Met deze twee boeken zijn we al aardig op weg. Dat boek aan de linkerkant – Still Life with Woodpecker, van Tom Robbins – is echt een aanrader trouwens.

Wat maakt jullie anders dan alle andere dwergpapegaaien?

Kijk, je zal ons niet horen zeggen dat er niet iets bestaat als het individu. Maar het ego dat zich bewust is van het zelf, is maar een klein gedeelte van het volledige bewustzijn. Hoe groei ik een veer? Hoe besluit ik waar ik vandaag heen vlieg? Hoe ontstaan ideeën? Is het vrije wil of gebeurt het gewoon?

Huh? Jullie zijn slim…

Veel mensen begrijpen dit inderdaad niet. Zij denken dat hun individuele ego alles is waar ze op kunnen vertrouwen en voelen. Het is  vervolgens noodzaak zich te onderscheiden van al het andere en dat maakt hen eenzaam. Wij vogels zijn niet zo. Wij zijn alle vogels. Wij zijn de zon en de kosmos.

Als jullie de zon en de kosmos zijn, kan Cata jullie dan wel missen? Ze treedt veel op.

Als Cata weg is zorgt Nahuel voor ons. Hij is manager extra-ordinaire van SKIP&DIE en zorgt op zijn vrije woensdag/papa-dag altijd dat we weer water en fruit hebben. Zijn kleine baby, Mia, begint ook steeds meer aan ons gewend te raken. Dat is jammer, we laten haar graag schrikken.

Da’s een gekke gewoonte. Heeft jullie bazin trouwens ook rare gewoontes die niemand kan zien behalve jullie?

Soms komt ze met haar hoofd heel dicht bij ons en dan doet ze alsof ze een vogel is. We lachen haar dan altijd uit, maar hoe meer geluid we maken, hoe meer ze overtuigd raakt dat ze heel goed een vogel nadoet.

Kunnen alle bandleden van SKIP&DIE zo goed met jullie overweg?

Nee.

IMG_0362

Hoe belangrijk zijn jullie voor SKIP&DIE?

Kijk, het is leuk dat Cata denkt dat ze ster van de band is, maar wij staan overal op het album. Luister maar naar de eerste tien seconden van Jungle Riot, of het begin van Love Jihad. Zonder ons was SKIP&DIE nooit geweest wat het nu is.

Jullie baas Cata heeft bijzonder mooie outfits. Welke is jullie favoriet?

Die ene met dat nestje op haar hoofd vinden we wel leuk.

44623_10151756389419723_2096278092_n

Kakken jullie weleens expres op het hoofd van de baas?

Zo vaak mogelijk! Het liefst ‘s ochtends als ze net wakker wordt. En daarna keihard zingen natuurlijk, haha!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.