5592_323305434469066_2021634495_n

¿¡Of je Spaanse Worst lust?!

Het idee ontstond onder de Spaanse zon. Waar Michiel de Kloet samen met zijn vrienden, de knappe Ulises en goedlachse Francisco, van een lekker hammetje smikkelden. Deze geluksmomenten moest hij toch ook in het regenachtige Nederland kunnen beleven? Met ‘Of je Spaanse Worst lust?!’ kan iedereen dat nu.

Een aantal keer per jaar komen de vrienden samen om Nederland van hun Spaanse lekkernijen te laten proeven. Op Mysteryland zijn dit naast de meest verrukkelijke jambon en chorizo, ook zelfgemaakte gazpacho’s en tortilla’s. Of gewoon een flinke plak Manchego op een biologisch brood. Bestel er een litro de Sangria bij en de Spaanse beleving is compleet.

Met een caravan rollen de vrienden 24 augustus het festivalterrein op. Met wat allerbeste stoeltjes en een stevig tentdoek maken zij er een echte Spaanse Cantina van. Maar volgens Michel is de grootste publiekstrekker zijn vriend Ulises. Zijn snijkunsten imponeren menig toeschouwer. Om over zijn looks nog maar te zwijgen.

Geholpen door een groep vrienden maakt ‘Of je Spaanse Worst lust?!’ er ook op Mysteryland een fiësta van. Voor iedereen die alvast in de stemming wil komen, of voor degenen die de stand op het immens grote terrein mislopen, volgt hieronder het recept van Tortilla con Chorizo. Naast een schone keuken is voor dit gerecht ook een beetje tijd en liefde nodig.

Tortilla con Chorizo

Wat? 
- 100g Chorizo
- 100ml Spaanse extra virgen olijfolie (bijvoorbeeld: La aceitera de la Abuelita)
- 6 eieren
- 2 uien
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout en peper

Hoe?
Zet een flinke koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak hierin de chorizoblokjes langzaam tot deze knapperig en bruin zijn. Schep de chorizo uit de koekenpan en leg het op een bordje. Snij de aardappels in dunne plakjes en leg deze vervolgens in een flinke laag olijfolie in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat de aardappelen bijtgaar worden. Laat de aardappelen uitlekken op een bord met keukenpapier. Fruit nu de uien en klop de eieren los. Voeg alle ingrediënten samen.

Maak de pan schoon en verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie. Verdeel het mengsel over de bodem en bak de onderkant in ongeveer 5 minuten op matig vuur mooi bruin. Blijf de pan bewegen! Keer de omelet met behulp van een bord en laat de andere, ongebakken kant, in de pan glijden. Bak ook deze kant goudbruin, maar doe dit op een lagere temperatuur , zo’n 10 minuten. De perfecte tortilla is namelijk nog enigszins sappig van binnen. Geniet!!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.