Bollywood

Fuck Hollywood, Go Bollywood

Mysteryland krijgt dit jaar voor het eerst te maken met Indiase Madness. Yes, Bollywood comes to Haarlemmermeer! Daar kun je workshops volgen, bouncen met Hare Krishna, en ‘m aftikken met een koude lassi.

Omdat velen van ons nog vrij onbekend zijn met deze hysterische filmindustrie uit Mumbai, rijden wij Bollywood Boulevard even met je af en geven een klein tourtje.

Bollywood …

… films staan bekend om haar zang en dans. Wie één Bollywood movie vindt zonder deze combi verdient een prijs. Liedjes uit populaire films worden automatisch een hit. Stel je voor: Avatars die de regendans doen met een triangel en een hoelahoep. Niets is te gek.Op Mysteryland 2013 kun je bij de Bollywood Bar workshops volgen om zo de fijne kneepjes van de Indiase moves onder de knie te krijgen.

… heeft een handje van het nádoen van Hollywood films, dat resulteert in te grappige scènes. Nu is Avatar misschien wat lastig te reproduceren met weinig roepies, maar spider- en superman werden megahits. Check hier het fragment.

… is groots. Veel groter dan Hollywood. Iedere dag komen er twee nieuwe films uit en gaan er 14 miljoen (!) Indiërs naar de film. Overigens is China ook groot fan en een gretig afnemer van Bollywood tapes.

…. Films worden allemaal vanuit dezelfde formule gemaakt, waarbij een goede afloop een must is. Bollywood films zijn er om de harde realiteit even te vergeten.

… produceert zeker ook VETTE SHIT. Hieronder twee nummers die we op kantoor stiekem heel erg lekker vinden

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.