ADAMS APPELS med salad side shot big close up

Tabouleh van Healthy Food Camp

Bij Healthy Food Camp van Adams Appels worden de borden volgeschept met Slow Mediterranean Food. Dat klinkt als een hele mond vol en dat is het ook. Denk aan een Italiaanse salade met zongedroogde tomaten, artisjok harten, olijven met parelcouscous, humus, baba ganoush, gebakken merquez worstjes, tzatziki en brood.

Het is het beste festival-eten ooit, als we chef kok Tawfik Youssfi op zijn woord geloven. De Fransman heeft een passie voor koken met ingrediënten die groeien in de Tuin van Europa. Dit is hoe hij het Middellandse Zeegebied noemt. De zon zit dus letterlijk in zijn veelzijdige gerechten verwerkt.

ADAMS APPELS juices

Healhty Food Camp staat deze zomer voor het eerst op Mysteryland. Na een aantal uren banjeren en beuken, kunnen bezoekers zich er opladen met een carrot-ginger-appeljuice. Nee, voor een cola-light moet je echt ergens anders zijn. Elk ingrediënt is een weloverwogen keuze. Alles om jou weer van genoeg energie te voorzien om verder te feesten.

Bezorgd dat het supergezonde concept niet aanslaat zijn de bedenkers niet. ‘’We hebben al op Extrema gestaan en het feestpubliek daar was ontzettend enthousiast. Sommige kwamen zelfs nog een keer terug’’, vertelt partner Marta Rozsa. Bang dat je tussen al het lekkers niet de juiste keuze weet te maken hoef je niet te zijn: er is ook een diëtiste aanwezig!

Tabouleh

‘‘Om je zomeravond mee te verfrissen en je gasten te verrassen’’, Tawfik Youssfi.

Wat?

-       1/2 kopje fijne bulgur

-       1 kopje kokend water

-       3 bosjes peterselie

-       1/2 kopje fijn gesneden verse munt

-       2 tomaten

-       1/2 komkommer

-       3 theelepels vers citroensap

-       3 eetlepels olijfolie

-       Zout en peper

Hoe?

Doe de bulgur in een hittebestendige kom en voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe. Giet er een kopje kokend water overheen. Dek de kom af en laat het geheel 15 minuten staan, dat is de tijd die de bulgur nodig heeft het water op te nemen. Na een kwartiertje even goed laten uitlekken.

Chop vervolgens de tomaten en komkommer in kleine stukjes en snij de peterselie en munt fijn. In een andere kom voeg je nu alle ingrediënten samen. Et voilà… de Tabouleh is klaar!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.