1253_dimitri_7695

Wikipartya: Dé gids die jou vertelt waar je heen moet dit weekend

Om jou een hoop keuzestress te besparen, maakten wij alvast een selectie van de leukste feestjes voor je.
1. Landjuweel

Het artistieke dorp te midden van de industrie bestaat 40 jaar en hun festivalpareltje Landjuweel viert haar 25ste verjaardag. Zoals een echt Ruigoord-feestje betaamt, worden lichaam en geest gevoed. Dansen op de beats van veteraan dj Isis, je ogen uitkijken op de beeldenroute of je in onmogelijke posities wurmen met DR. Sunny Sandhu uit Punjab.

24 tot&met 28 juli, Ruigoord, Amsterdam

2. Welcome to the Future

Een ecologisch verantwoord feestje in het recreatiegebied net boven Amsterdam. Het bekerplan levert je drankjes op, een gemeentepilsje kan gratis getapt worden en je lekke fietsband wordt geplakt op de EHBF. Dubfire, Joris Voorn, Ellen Allien, Nic Fanciulli, Shaded, Julien Chaptal en Bram Fidder doen de mainstage aan. Ook Studio 80 heeft een plekje gekregen tussen de bomen. Het festival is al ruim een week uitverkocht. Mocht je nou toch nog veilig tweedehands kaartjes willen kopen, doe dat dan hier.

27 juli, ’t Twiske, Oostzaan

 3. Welcome to the Future festival after

Ben je nog niet uitgefeest of wil je de nacht ingaan met een festivaltintje? De mensen van Welcome to the Future  verplaatsen het feestgedruis van ’t Twiske naar het Rembrandtsplein. Studio 80 houdt de line-up tot het laatste moment spannend, maar de ervaring leert dat het wel snor zit met die dj’s.

27 juli, Studio 80, Amsterdam

4. Indicator

In het hoge noorden lopen de BPM hoog op. O.a. B-Front en Wildstylez zullen het outdoorfeestje de juiste draai geven. Dat betekent simpelweg lekker het zand aanstampen op hardstyle tunes. Dit feestje zal veel stof doen opwaaien…

27 juli, Kardingerplas, Groningen

 5. Trouw Summer Closing Weekend: A field day night

Een binnen-is-binnen-beleid, maar waarom zou je naar buiten willen? Pak de laatste deuntjes mee van Trouw van dit seizoen. Vanaf 29 juli zijn ze dicht tot 23 augustus. Trouwe honden zullen er zeker zijn. Feest mij tot de laatste noten zijn gedoofd.

27&28 juli, TrouwAmsterdam, Amsterdam.

6. The Shell

Kom met je mossel van die bank af! The Shell heet jou welkom met hun home away from home principe. Dat is pas lekker bankhangen met Dexter, Musclefarm, Victor Coral en Malawi.

26 juli, Studio 80, Amsterdam

7. Ultra Sonic

Voor de tweede keer strijkt dit festival neer aan de plassen. Vijf stages met Techno, House, Hardstyle, Trance en Eclectic: Benny Rodrigues, Lucien Foort, Tatanka, Ram en Feest DJ Ruud. Houdt Helga van Leur goed in de gaten! Wie weet kan je tussen de danspasjes door wel een paar vlinderslagen maken.

27 juli, Maarsseveense plassen, Utrecht


8. Edelwise Festival

Op de laatste vrijdag van de maand staat er een rij van de Postjesweg tot aan de Kinkerstraat voor de deur van de voormalige edelsmedenschool. De meest populaire vrijdagmiddagborrel heeft besloten om er een festival van te maken. Niet ver bij Edel vandaan in het nog-niet-ontdekte-Amsterdamse-Rembrandtpark. Het is  de eerste keer dat Edelwise het festival organiseert, dus ga even koekeloere om het festival te supporten. Het beloofd gezellig te worden met uiteraard Special Mike. Laat de bitterballen maar doorkomen!

27 juli, Rembrandtpark, Amsterdam.

 9. Parallel outdoor

Alle muziek is kunst, maar niet alle kunst is muziek. Parallel voegt daad bij het woord. Naast optredens van Danny Delgado en Jorge Spencer zullen ook de kunstenaars als Itziar Okariz en Erik van Lieshout dit festival aandoen.  Vier je verschillen op het alternatieve festival met een feel good-instelling.

28 juli, AVL Mundo, Rotterdam.

10. Bloes Brothers by Bakermat

Het weekend afsluiten met zand tussen je tenen en een goede dosis deephouse. Bloes Brothers by Bakermat houden je op de hoogte van de nieuwste platen van bekende en (nog) onbekende artiesten. Zeker de moeite waard om je linkerbeen voor je rechterbeen te zetten.

28 juli, Bloomingdale aan zee, Bloemendaal aan zee

 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.