Detroit Swindle

Detroit Swindle: van de D tot de Dam

Een van de zeven koppels van de muzikale Red Bull Studios Connect reis is Detroit Swindle. Het uit Amsterdam afkomstige duo heeft de laatste tijd behoorlijk wat stof doen opwaaien in de internationale club scene door het releasen van de ene klapper na de andere op prominente labels en dj-gigs en live sets over de hele wereld.

AH_31012013_RedBullStudioAmsterdam_0197

Herinner je je die kleine jongen uit de buurt die altijd langskwam om te vragen of je wilde voetballen? Dat is zeg maar wat Detroit Swindle is voor Red Bull en we love them for it. Naast het uren tweaken van hun muziek in de Red Bull Studio, verzorgden ze een Red Bull Music Academy Session waarmee ze een groep jonge talenten inspireerden. Uiteraard stond het duo dus als een van de eersten op de lijst toen de selectie voor Red Bull Studios Connect werd samengesteld. De komende maanden vormen ze een threemanwolfpack met Motor City Drum Ensemble, heel toevallig ook een artiest die met zijn naam refereert aan de legendarische muziek- en autostad Detroit…
Between The Beats: Motor City Drum Ensemble

Over Detroit gesproken: na decennia van economische rampspoed werd de stad onlangs failliet verklaard. Het is de grootste Amerikaanse stad die dat lot ooit moest ondergaan. Maar wat er ook gebeurt met deze stad en haar moedige burgers die er blijven wonen; het muzikaal erfgoed kan nooit worden aangetast. We vroegen Detroit Swindle om hun waardering voor The D te tonen door middel van de vijf tracks die hen het meest hebben geïnspireerd om te doen waarmee ze op dit moment zo succesvol zijn.

 

Slum Village – Fall in Love

DS: ‘Een producer die we na het tweede album van Slum Village pas echt hebben leren kennen. Zijn sound heeft misschien nog wel de meeste invloed op de muziek die wij maken.’

 

Marvin Gaye – What’s Going On

DS: ‘The Prince of Motown.’

 

Kevin Saunderson – Tranzister 1988

DS: ‘Ook al waren wij nog kids toen dit allemaal uitkwam, we zijn dit later gaan waarderen en ook deze sound heeft een impact op onze muziek gehad.’

 

Rhythim Is Rhythim – Strings Of Life

DS: ‘Een A-typische plaat voor de Detroit sound van die tijd, maar wat een klassieker! Nog steeds relevant in veel DJ sets.

 

Paperclip People – Throw

DS: ‘Throw is wat ons betreft misschien wel dé houseclassic!’

We kunnen niet wachten op de samenwerking tussen MCDE en Detroit Swindle in de Red Bull Studio Amsterdam en zijn erg benieuwd wat voor dikke track de mannen gaan produceren. Ook zullen we een gat in de grond dansen bij de Red Bull Studios Connect stage op Mysteryland, maar dat is logisch…

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.