bombaa

Het recept van Bombascha: Cinema Girl (da’s een cocktail)

 

Tropische cocktails en hollandspoffertjes worden ook dit jaar weer verzorgd door Bombascha. Vanuit hun rode brandweerwagen bedienen zij het festivalpubliek dat toe is aan iets anders dan een snelle hap. Stap het festivalgeruis uit en geniet een moment van het alternatieve sfeertje dat deze eetgelegenheid te bieden heeft.

Poffertjesbakbrommers enzo

Bas Vervoort is de schepper van de kleurrijke stands. De industrieel ontwerper zetten zeven jaar geleden zijn eerste rijdende restaurantje op. Het is de auto die dit jaar op Mysteryland als cocktailbar dient. Met zijn kennis van mobiele industrie en passie voor het circus, ontwierp Vervoort de meest originele stands. De poffertjesbakbrommer bijvoorbeeld.

Taaaaduuutaduuutaaaduuu
Het meest bekend is de al eerder genoemde brandweerwagen, Ascha genaamd. De 35 jaar oude Berlijnse schone tovert bij menig passant een lach op het gezicht. Al dragen de medewerkers van deze stand daar ook aan bij. Zij hebben groots uitgepakt met hun outfits, alsof ze rechtstreeks uit het theater komen.

Niet alleen maar eten, eten, eten

Bij Bombascha geniet de festivalganger dus van veel meer dan alleen een maaltijd. ‘‘Er wordt een beleving gecreëerd doordat er veel aandacht is besteed aan decor en kledij’’, aldus het creatieve brein zelf. Voor eenieder die alvast een nipje van deze beleving wil proeven, hieronder het recept van de Cinema Girl. Een cocktail die de uitgebluste bezoeker weer nieuw leven in blaast.

 

Cinema Girl in Bombaschtische stijl

Wat?

-       1 liter Wodka

-       5 hete Spaanse pepers

-       6 kaneelstokjes

-       6 stukken gember

-       Honing

-       Guavesap

-       Watermeloen

 

Hoe?

Voor deze cocktail maak je eerst een peperwodka. Dit is helemaal niet moeilijk, maar kost wel enige tijd. Het brouwsel moet straks namelijk twee weken rusten. Ga dus maar snel aan de slag!
Voeg de pepers en gember aan de wodka toe. Zo ook de kaneelstokjes en een eetlepel honing, dit om de sterke pepersmaak iets te verzachten. Laat het geheel veertien dagen afgedekt in de koelkast staan. Als het mengsel alle geur-, kleur- en smaakstoffen tot zich heeft genomen, is de peperwodka klaar. Het enige wat je dan nog hoeft te doen om er een Cinema Girl van te maken, is wat verse guavesap toe te voegen. Mix het geheel ongeveer 3 minuten in zo’n fraaie cocktailshaker, proef en voeg indien te strek nog wat sap toe. Giet de cocktail vervolgens in een glas, stuk watermeloen ernaast… en geniet!

bombaaaaa

 

 

 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.