Bangers & Mash connect met Red Bull Studios

Een aantal weken geleden ging het Red Bull Studios Connect project van start. Een muzikale reis waarin Red Bull zeven getalenteerde artiesten samen met hun muzikale helden laat afreizen naar de Red Bull Studio Amsterdam, twee clubs in Rotterdam en als eindbestemming Mysteryland festival. Dit jaar werkt Red Bull niet alleen samen met Mysteryland maar ook met Bangers & Mash, een muzikaal trio.

Bangers & Mash is een Amsterdamse party organisatie en agency dat bestaat uit het dj duo Architecs (Lennart ter Haaren & Jeroen van Putten) en Tom Heffels. Sinds eind 2011 leveren de heren de populaire UK Bass sound bij het Nederlandse publiek. Hiernaast vertegenwoordigen ze via hun agentschap opkomend talent en geven ze feesten door heel het land, waarbij ze internationale artiesten matchen met jong dj talent.

Ze begonnen met een brede variatie van UK bass genres, van house tot dubstep en van grime tot garage. De laatste tijd hebben ze de focus echter meer op de UK house gelegd met af en een toe een vleugje techno. Kort geleden maakten ze nog een promotie clip voor een avond in de Melkweg waarbij ze beeldmateriaal gebruikten van een oude Amsterdamse warehouse rave uit de jaren negentig. Refererend aan de oldskool atmosfeer maar ook de kenmerkende sound van toen.

Kortom, Bangers & Mash staat voor jong talent en wil hen een podium geven! De perfecte reden voor Red Bull Studios Connect en Mysteryland om met deze heren te gaan samenwerken. Bangers & Mash hoefde niet lang na te denken of zij onderdeel van dit project wilden zijn. Naast het feit dat Tom en Jeroen hevige Red Bull drinkers zijn, zijn ze voornamelijk dankbaar voor de kans die ze krijgen met die project, want een eigen stage op Mysterland stond al lange tijd op hun lijstje. Het is dan ook de eerste keer dat zij daadwerkelijk een eigen stage hosten op Mysteryland. Architecs en Chaiba stonden al wel al eerder op Mysteryland bij de Vage Gasten x Oi stage met artiesten als Redlight en Swindle.

Architecs en Chaiba kozen zelf hun muzikale held voor dit project om mee samen te werken. Architecs koos voor Bok Bok en Chaiba voor New York Transit Authority. Volgende week meer over de deelnemende artiesten van Red Stull Studios Connect. Ondertussen alvast een mix van Chaiba en een mix van Architecs.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.