recycle.jpg

Recyclen is de shit

Bij Mysteryland houden we ons best wel heel erg veel bezig met duurzaamheid en het recyclen van afval. Met liefde overigens, want wij vinden zooi zomaar op de grond gooien zooooo 1993. We leggen je in deze blogpost even uit waarom.

Je kan je vast wel voorstellen dat we er met z’n allen een bende van maken op Mysteryland. Bekers, bordjes, poncho’s, draagtrays, floorplans… noem maar op! Bij Mysteryland begrijpen we als geen ander dat als jij lekker uit je dak aan het gaan bent, het heel verleidelijk is om dingen die je niet meer nodig hebt op de grond te gooien. Maar wist jij dat alles dat op de grond terecht komt door al die dansende voetjes wordt verpulverd en niet meer gerecycled kan worden? Zonde! Daarom maken we recyclen tijdens Mysteryland voor iedereen zo leuk en gemakkelijk mogelijk. Echt. Vorig jaar zijn er al 143.780 plastic bekers en flesjes gerecycled. Dit jaar gaan we natuurlijk voor meer.

Muntjes verdienen door te recyclen

Als je 10 bekers/flesjes of één draagtray inlevert bij 1 van de 7 ‘Recycle Hier’-punten, krijg je een muntje van ons terug. Dat muntje kan een consumptiemuntje zijn of een ‘limited Coca-Cola Happiness Coin’. Met deze coin krijg je bij de Vendor machine op Noord dikke Coca-Cola gadgets (zo’n Coke petje bijvoorbeeld).

Afval scheiden is easy peasy

Op het terrein staan overal afvalstations waar je papier, plastic en restafval in kan gooien. Als jij dit netjes doet, kunnen wij al dit afval recyclen. Zo kunnen er van alle plastic bekertjes en petflesjes nieuwe pet-producten worden gemaakt. Handig hè?

De helden van het Green Team

Om ervoor te zorgen dat het festivalterrein lekker schoon voor jou blijft, lopen er gedurende de dag ook Green Teams buiten en binnen festival terrein. Deze helden sorteren het afval ook achter de schermen.

chaya

Zou jij op elk strand, park of festival wel lekker op je blote voetjes willen rondlopen? Wordt dan nu Supporter van Schoon. 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.