Screen Shot 2013-07-03 at 5.46.56 PM

Korsakoff: “Het lijkt wel alsof het terrein speciaal voor Mysteryland is aangelegd”

Korsakoff, door velen ook wel de ‘Queen of Hardcore’ genoemd, staat op 24 augustus op de beruchte stage van Q-Dance. Zo mooi als ze is, zo hard knalt ze tegenwoordig op de grootste evenementen. Reden genoeg om haar eens aan de tand te voelen!

Hey Lindsay, fijn dat je de lezers van blog.mysteryland.com te woord wil staan! Hoe was het om afgelopen weekend eindelijk op twee zonnige festivals te draaien?

Het werd tijd dat de zon ging schijnen en afgelopen weekend was het eindelijk zover. Bij een festival hoort gewoon zon, er komt dan ineens zoveel meer sfeer tevoorschijn. Afgelopen weekend sloot ik af op Summerfestival en België heeft zichzelf weer eens bewezen dat ook zij kunnen feesten.

We willen je natuurlijk eigenlijk spreken over Mysteryland: wat onderscheidt Mysteryland volgens jou van andere festivals?

Buiten dat dit het grootste festival is van Nederland, is de lokatie echt subliem. Het lijkt wel of het terrein speciaal is aangelegd om er een festival te houden met al dat water, heuvels en gras. De Q-­Dance stage aan de rand van die berg is een begrip, ik heb er al die andere jaren zelf op gestaan. Je begrijpt dus wel dat ik niet kan wachten om daar te draaien.

Na Mysteryland heb je alles wel gezien in Europa. Toch?  Wat hoop je buiten Europa nog te mogen doen eigenlijk?

De laatste jaren is hardcore muziek mede door het internet internationaal enorm gegroeid. Vele hardstyle en hardcore artiesten zijn al maandelijks buiten Europa te vinden en als ik mijn eigen agenda nu bekijk zal dat alleen maar meer worden de komende tijd. Ik hoop zelf nog eens in Azië te kunnen draaien, collega’s vertellen me altijd dat dit een hele speciale ervaring is.

Koos je voor ons omdat het onder de hardcore artiesten als één van de hoogst haalbare podia beschouwd wordt? Of is het meer een persoonlijke voorkeur?

Dit is een echt een persoonlijke voorkeur. Je kunt dit navragen bij veel mensen; Ik heb jaren geroepen, ik wil op één plek in Nederland nog heel graag draaien en dat is Mysteryland! Dit vooral omdat ik hier al vanaf jonge leeftijd zelf heen ging om te feesten en ook in Noord-Holland woon.

Je hebt een goede reputatie bij Q-­Dance blijkt, dit is niet de eerste keer dat ze je voor één van de festivals boeken en ook met de afsluitende act ben je al bekend. Hoe herinner jij je die voorgaande optredens? Welk moment of optreden is je het meest bijgebleven?

Ja! Het meest is Q-­base 2011 mij bijgebleven. Ik mocht daar voor mijn afsluitende set skydiven uit de helikopter. Het was de bedoeling dat we netjes backstage op een stuk gras zouden landen maar door de wind gingen we recht op het publiek af en eindigde ik vervolgens met degene aan wie ik vast zat bovenop me op een klein stukje gras. De andere is Defqon 2008 samen met Outblast. Deze Defqon viel samen met het EK, Drokz pakte de microfoon tijdens de track Holland is GVD het hardste en de hele tent ging uit z’n dak. Geweldig!

Om de twee jaar breng je een album uit, eind vorig jaar alweer je vierde. Zit je stiekem alweer in de studio? Of heb je de komende tijd andere plannen die je met ons wil delen?

Mijn streven is elke twee jaar een album te releasen omdat dat gevoelsmatig precies de juiste termijn is. Na de release van een album is het gebruikelijk dat je vervolgens op tournee gaat om je studio tijd te vertalen naar de dansvloer. Na een druk podiumjaar begint het dan wel weer artistiek te borrelen en focus ik mijzelf weer op producties. Het resultaat is weer een nieuw album.

Je wordt wel liefkozend de Queen of Core genoemd, sta je hier zelf ook achter of heb je zelf een andere collega in gedachten?

Deze naam heb ik zelf niet verzonnen. Dit is een keer neergezet in een persbericht en vervolgens is het overgenomen. Ook door jullie zie ik op de Mysteryland website. Ik vind het een grote eer om deze naam toegeëigend te krijgen maar bijna al mijn vrouwelijke hardcore collega’s zijn Queens of the core!

Als jij jezelf als artiest een andere bijnaam mag geven die jou kenmerkt, wat zou die naam dan worden?

Zelf zou ik niet zo snel een bijnaam kunnen verzinnen voor mezelf en laat dit daarom graag aan anderen over!

Alle informatie omtrent de Q-Dance stage op Mysteryland 24 augustus, vind je hier.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.