tjerhakkers

“Links, rechts, links, rechts, links, rechts”

Dit jaar staan de beruchte Tjerhakkers voor de vijfde keer op rij  op Mysteryland. Wij spraken met MC Bullpit af op het festivalterrein en stelden hem een paar vragen. Klik, en bekijk een voorproefje van de chaos die je te wachten staat op 24 augustus! 

Waarom bestaan in godsnaam de Tjerhakkers?

Tjerhakkers is een collectief van professionele feestvierders, opgericht in 2009.  Sindsdien komen we in Amersfoort elk weekend bij elkaar om gezamenlijk te stoelendansen op Happy Hardcore. één keer per jaar komen we de woonkamer uit om de feestneuzen van Mysteryland blij te maken met dit topconcept. Het is onze missie om mensen intens te laten genieten van zichzelf (en dus van Happy Hardcore). Happy Hardcore is geen domme muziek. Er zit ontzettend veel wijsheid in.

Wijsheid? Kan je dat uitleggen?

Zeker! “Opzij, opzij opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats,  we hebben ongelooflijke haast” Geniet nu van het leven en pak alle kansen die je kunt, want morgen is te laat.

“I wanna be a hippie”: Ga goed om met de natuur

“Fuck the Macarena”: Vertrouw op jezelf. Etcetera, er zit veel meer  diepgang in Happy Hardcore dan mensen op het eerste moment denken.

Hoogtepunt op Mysteryland afgelopen vijf jaar?

Het 2010 hebben we met het hele collectief de Theatertent gekraakt. Op een gegeven moment stonden 1500 mensen he-le-maal los te gaan op de Happy Hardcore. Ongekend mooi en goed, waarbij ik genoot van de positieve vibe en de blikken in de ogen van de mensen. Ik heb er de hele week niet van kunnen slapen.

Wat is de juiste manier om te hakken?

Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts, Links, rechts!

Beste tip om stoelendans te winnen?

De beste tip is om je te verplaatsen in de stoel. De stoel en jij zijn samen één. Voel de stoel, proef de stoel en wees de stoel. Om dit goed te kunnen is veel oefenen een absolute vereiste. Na drie maanden dagelijkse training merk je al snel verschil!

Wat zijn je dagelijkse bezigheden?

Houthakker en meubelmaker. Ik hak bomen om en maak daar stoelen van. Fijn, zo lekker in de natuur.

Slotwoord?

#hardgaan

Ook dit jaar zijn onze vrolijke vrienden weer onderdeel van de Mysteryland beleving! Alle info over de Tjerhakkers, en de vele andere acts op Mysteryland, vind je hier!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.