Sterac – ‘Thera’

Toen Steve Rachmad nog produceerde onder zijn pseudoniem Sterac bracht hij ‘Secret Life of Machines’ uit, het eerste album van 100% Pure. Volgens velen een mijlpaal in de geschiedenis van de Detroit techno. En daar mag onze Hollandse jongen best wel heel erg trots op zijn.

Toen dit legendarische studioalbum in 1995 uitkwam, stond de wereldwijde technoscene op zijn kop: zo’n vette plaat was er eigenlijk nog nooit gemaakt. In één klap behoorde Steve tot grotere jongens als Sven Vath, Mark Broom en Laurent Garnier. Het nummer ‘Thera’ is een van die klassiekers van Secret Life of Machines. Deze klapper horen we nog steeds regelmatig terug.

De kracht achter alle producties van Rachmad, is voornamelijk het gebruik van analoge instrumenten. Op die manier brengt hij nét die klassieke rauwe tonen teweeg. Dit jaar luister jij tijdens Mysteryland naar al zijn knetterende sounds als hij een b2b set weggeeft met niemand minder dan Cassy. We beloven je alvast dat het retedik wordt bij de Studio 80 stage.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.