De dertien van Visionquest

Mocht je vandaag eens lekker thuis blijven, of ben je energie aan het sparen voor een dansje vanavond, neem dan eens de tijd om je te verdiepen in Visionquest. Ter vermaak en educatie vind je hier een kleine kennismaking met dit vooruitstrevende collectief uit Detroit.

Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves en Lee Curtiss zijn de drijvende krachten achter Visionquest. Met als doel muziek te maken die niet alleen geschikt is voor de grote venues en de dansvloer. Nee, the all-seeing eye van Visionquest staat symbool voor kwaliteit met een underground karakter. Of zoals de jongens zelf tegen Beatport-journalist Dan Carter zeggen in dit interview:

“The music is not meant to be just for the dancefloor or accessible exclusively to DJs, but also for just listening to in any normal situation. As a label, we are going more into that direction and focusing on artist music rather than just another Ableton record.” (Ryan Crosson)

Detroit, door velen bestempeld als de geboorteplaats van techno, heeft een grote invloed de mannen en dus Visionquest gehad.Lee Curtiss zegt in hetzelfde interview hierover:

We met at the parties in and around Detroit between 2003 and 2004. It is still a place from which we draw a lot of inspiration. For us, it was home in one way or another, like the place where we cut our chops musically and culturally. It wasn’t where we were all born or anything, but we certainly received a strong musical and party education there. (Lee Curtiss)

Voor een korte blik ‘into’ Detroit, bekijk hier de aflevering over de ‘Motor City’ uit de serie Real Scenes van Resident Advisor.

De jongens zijn hard aan het touren, met optredens op Timewarp, Glastonbury en natuurlijk Mysteryland. Dertien data, verspreid over de hele wereld. Wat er zo uniek is aan de shows leggen de mannen zelf uit aan Dan Carter:

 At the end of the day, it’s 13 conceptual pop-up events in spaces we can alter to fit whatever the hell we want. That isn’t really done much at the moment; it tends to be limited to the environment you settle for. It was just about trying to do something new and different with the musical environment. (Seth Troxler)

Ook zit er weer een samenwerking aan te komen tussen de heren. Ondanks de eigen projecten en agenda’s zal naar verwachting in 2014 het materiaal van Visionquest 13 verschijnen. Tot die tijd vermaken ze ons uitstekend met tracks als deze:

Op 24 augustus kun je ze live zien op Mysteryland, waar ze een eigen area hosten, helemaal in de stijl van Visionquest. Andere artiesten die dag zijn Boris Werner, Dinky (live), Wareika (live) en William Kouam Djoko b2b met Tom Ruijg. Tot dan!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.