De Feesttantes: “voel je kind, voel je vrij”

 

 

feesttantes a&m

Anne van Bergen en Merel Labedie gaan samen door het leven als de Feesttantes. Met hun kleurrijke make-overs trekken ze het hele land door om het bestaan op aarde wat meer zonneschijn te geven. In augustus zorgen ze ervoor dat jouw Mysteryland ervaring een onvergetelijke wordt. Wij spraken met de dames over dit vrolijke initiatief.

Hoe hebben jullie bedacht om meer kleur aan feestjes te geven?

We ontdekten tijdens onze studie Cultureel Ondernemen dat we beiden een drive en  passie hebben om de wereld  te  kleuren. Zo ontwikkelden we in ons derde studiejaar een Senegal-project, waarbij we met vijftig middelbare scholieren van Laar & Berg in Laren naar Senegal vlogen, om daar vervolgens twee weken vrijwilligerswerk te verrichten. Nog geen maand later besloten we voor zes maanden naar India te emigreren en stage te lopen in een traditioneel dorpje in het zuidoosten van India. Daar werkten en woonden we in een weeshuis met honderd blinde, dove en meervoudig gehandicapten kinderen.

Deze verschillende ervaringen op verschillende plekken in de wereld lieten ons inzien dat we toch ergens allemaal hetzelfde zijn, waar je ook ter wereld geboren wordt of opgroeit. We hebben allemaal een soortgelijke basisbehoefte: we snakken naar liefde, erkenning en aandacht. Ieder kind, mens of dier ter aarde verlangt toch naar een beetje kleur in haar of zijn leven? Daar willen wij, de Feesttantes, dolgraag aan bijdragen. Vandaar onze gezamenlijk gedachte: voel je kind, voel je vrij. Wij brengen kleur door onze sprankelende benadering, kleurrijke uitspattingen en persoonlijke aandacht. Een kunstwerkje door schmink, een frisse knipbeurt of  een persoonlijke handmassage. Het leven is tenslotte één groot feest dat gevierd moet worden.

 

Wat voegt jullie kleurrijke aanpak toe aan een feest?

Wij trekken mensen even uit hun comfortzone, zoeken grenzen op. We zijn daarin speels, liefdevol, onbevangen en geven oprechte, persoonlijke aandacht. Op die manier creëren we onverwachte belevenissen waardoor mensen zich even anders voelen dan daarvoor.

 

Aan welke make-over hebben jullie de mooiste herinnering?

We krijgen vaak verschillende positieve reacties van mensen die erg enthousiast zijn over onze sprankelende uitstraling en kwaliteit van onze schmink. Een bijzonder voorbeeld was op de rollende keukens, waar ik te maken kreeg met een vrouw met kanker. Ik had eerst nog niet zo door dat ze ziek was, maar toen ik haar begon te schminken vertelde ze me dat ze een pruik droeg. Kort daarop begon ze te vertellen over haar ziekte. Nadat ik klaar was met de schmink en een spiegeltje tevoorschijn haalde, was de vrouw zo blij als een kind. Opnieuw keek ze door de spiegel en verkondigde ze dat dit de mooiste dag was sinds haar ziekte, waarbij ze zich eindelijk even niet ziek voelde. Het was een uniek moment wat we samen hebben gevierd.

 

Wat is voor jullie het leukste aan Mysteryland?

Niet alleen vanwege haar veranderlijke en innovatieve karakter, ook vanwege haar creatieve visie en het mogelijk maken van kleinere, ook onbekendere initiatieven om hun ding te kunnen doen. Daarnaast vind ik het duurzame aspect erg krachtig. Zoals de workshop die ze aanbieden om cateraars te stimuleren nog duurzamer bezig te zijn met o.a. afvalverwerking en recyclemateriaal.

 

Hoe kunnen de feestgangers jullie vinden?

Je vindt ons buiten bij de Bollywood Bar, dit is de Indiaas gekleurde Area. Hier zijn o.a. workshops, live-acts en dj ‘s en staat onze kleurrijke caravan. In de Lassi Bar verblijden we in Indian dresses iedere festivalganger met een overheerlijke verse pakora (Indian tempura) en een frisse biologische lassi (Indiase smoothie). Naast de Bar staat de zelfgebouwde ‘Lassi blender bike’. Hier fietst een Feesttante persoonlijk een lassishotje voor je. Ondertussen mag jij wegdromen op het lieflijke terrasje in de wondere wereld van de Feesttantes.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.