waarisdatfeestje

Zonder kleerscheuren het festival door

Elk weekend een festival aflopen is hard, heel hard werken. De echte diehards weten precies wat ze wel en niet moeten doen, maar wat extra advies kan nooit kwaad. Mocht jij dit weekend nog gaan ‘festivallen’, denk dan ook even na over de volgende dingen.

‘Pardon’

Een simpel ‘pardon’, ‘sorry, mag ik er even langs?’ en ‘dankjewel’ werkt vaak beter dan ‘ellenbogenwerk’. Hoe vaak ben jij bruut aan de kant gezet door iemand die een slechte bui heeft? Of wel heel graag die ene DJ van dichtbij wil zien? Laten we lief doen tegen elkander als we erlangs willen, wordt het feestje alleen maar leuker van!

Douchen zonder water

Een ding is zeker op een festival: je blijft alles behalve schoon. Mocht je een ontzettend leuk iemand ontmoeten, dan wil je natuurlijk niet ruiken als een zure appel. Er zijn geen douches (of ze zijn overbezet bij meerdaagse festivals), dus voor een vlugge schoonmaakbeurt zonder daadwerkelijk te douchen, er zijn doekjes voor!

Geniet, maar drink met mate

O zo cliche, maar o zo belangrijk. Met een beetje geluk sta je de hele dag in het zonnetje te hupsen, en dat maakt dorstig. Dorstig betekent drinken. Drinken betekent meestal alcohol. Logisch, maar wissel het op regelmatige basis af met water.

Held van de dag

shitart

We have all been there. Zit je net lekker op de dixi, zie je dat de rol wc-paper is meegenomen! Sh*t! Wees slim en neem je eigen rolletje mee (of een pakje zakdoekjes). Je bent de held van de dag en zeg nou zelf, hoe origineel is die openingszin? ‘He, wil jij een stukje van mijn rol?’

routeplanner

 

Routeplanner

Een goed begin is het halve werk! Kijk aan het begin van de dag even welke artiest waar staat, zodat je niets mist. Houd de line-up goed in de gaten en zorg dat je op tijd op de juiste plek bent. Het zal niet de eerste keer zijn dat een stagewordt afgesloten, omdat het te druk is. Toch zonde als je daardoor net je favoriete act mist.

Stroom voor die phone

Vroeger, in de tijd van de Nokia 3310, toen konden telefoons nog dagen/weken mee op 1 batterij. Met alle technologische broekzakwonders van vandaag de dag, is het helaas bedroevend met de batterijduur gesteld. Maar gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem, zodat jij je vrienden kan bellen als je weer eens verdwaald bent op het feestje. Op Mysteryland zijn er bijvoorbeeld oplaadpunten van Vodafone, waar je telefoon in een veilige omgeving zijn dorst naar stroom kan lessen. Voor wie mobiel wil blijven zijn er die draagbare batterijen van o.a. Duracell. Voor de milieubewuste festivalganger zijn er ook varianten die op zonne-energie lopen. Voorkom dat je er zo verdwaast bij loopt als deze jongen:

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.