House of God

Dimensional Holofonic Sound, D.H.S., DHS, of eigenlijk Benjamin Stokes heeft wellicht de bekendste clubknaller ter wereld op zijn naam staan, want ‘The House Of God’ uit 1990 is zelfs een track die je schoonmoeder kent.

Nou ja, bijna dan. Want de samples en vocalen zijn honderden, zo niet duizenden keren hergebruikt in de dancewereld. Kort na zijn onehitwonder stopte de DHS echter met muziek maken omdat hij toch liever muziekvideo’s ging monteren. Zonde of niet, dit zorgde ervoor dat deze all-time klassieker wel tientallen keren is geremixed, opnieuw werd uitgebracht en zo een legendarische status heeft opgebouwd. Alhoewel het niet helemaal waar is dat Benjamin van het muziektoneel verdween, aangezien hij in 2001 terugkwam met een EP en LP. Dit werden echter geen echte successen. In de videoclip van ‘The House Of God’ wordt de kerk afgeschilderd als een geldslurpende instantie die alleen maar uit is op bankbiljetten, het liefst “50 dollars or more”.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.