kunstbos

Een sprookjesbos met een kunstzinnig tintje.

Op 24 augustus krijgt het sprookjesbos van Mysteryland een speciale kunstroute waardoor je wandeling langs de bomen veranderd in een waar avontuur. We spraken Rik Hermanders, die deze boswandeling tot dagdroom zal omtoveren. Het geeft de wereld die Mysteryland heeft nét even een twist, waardoor de feestganger zich in een eigen wereld waant.

Dag Rik, wat zal er gebeuren met de bezoekers van het sprookjesbos?

Het is de bedoeling dat de bezoekers van het bos door de kunstroute verrast en gefascineerd raken. Ze zullen een momentje moeten nemen om voor zichzelf uit te zoeken waar ze nou eigenlijk naar kijken. Het wordt een veelal bewegend schouwspel waar de festivalgangers zich in kunnen gaan verdiepen.

Is er interactie tussen de bezoekers en de objecten op de route?

De bezoeker kan een momentje nemen en luisteren naar een verhaal in het intieme kasteeltje, een plaatje schieten van een object waar een miljoen foto’s van gemaakt kunnen worden zonder dat er één hetzelfde zal zijn. Of wegdromen bij het kijken naar de oneindige draaikolken, flirten met de living-art en herboren worden door de ‘wedergeboorte’.

Zijn er ook voorwerpen op de route waarvoor we op moeten passen?

Je kan er met een gerust hart doorheen lopen hoor, de objecten zijn niet gevaarlijk of heel breekbaar. Uiteraard vragen de objecten wel om een gezond verstand, alles is met veel passie en moeite gemaakt. Maar dat zal voor veel mensen al snel duidelijk worden.

Heb jij de hele route zelf gemaakt?

Nee niet helemaal alleen, de kunstroute is een verzameling van werk van verschillende artiesten. Het zal een combinatie zijn van andere kunstenaars, en mijn eigen werk. Mocht je niet kunnen wachten tot het festival zelf, kun je alvast een kijkje nemen op mijn website: www.hermanders.nl

Kijk voor meer informatie over de kunstroute en alle andere creatieve partijen ook eens op Mysteryland.com!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.