vlinders

Ééndagsvliegen!

De zomer laat weer op zich wachten. Om er toch maar het beste van te maken duiken we vandaag in de zomerse hitjes. Eendagsvliegen waardoor we naar het strand willen gaan. Tracks die we allemaal leuk vonden, hoe hard we het ook proberen te ontkennen. Koptelefoon op, rugleuning naar achteren en ogen dicht. Dan denken we die zomer er gewoon bij!

Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
Deze Roemeense stond 24 weken in de Nederlandse top-40 met deze monsterhit. Niet echt een nummer dat we terug hoorden op alle festivals, maar je kon geen radio aanzetten en geen kroeg binnen lopen zonder dit liedje te horen.

Bronski Beat- Smalltown Boy
Wij kenden het nummer alleen omdat het in 2006 in een nieuw jasje werd gegoten door de niet onbekende Steve Angello en Axwell. Toch was het origineel een echte eendagsvlieg, maar voor zo’n oudje is het een prima nummer.

Edward Maya – Stereo Love
Nog zo’n euro-dance nummer dat de hele dag in je hoofd blijft zitten. Edward Maya staat onder contact bij ‘s werelds grootste platenlabel op het gebied van dancemuziek. Dit platenlabel is natuurlijk hartstikke Nederlands, dus wie weet horen we nog iets van ‘m.

Scatman John – Scatman
Een echte klassieker, maar ondanks de leeftijd toch nog steeds bekend. Leuk weetje: Scatman John was een stotteraar die een combinatie bedacht tussen scat en disco en zijn ‘probleem’ tot muziek te maken door zijn spraakoefeningen (bijvoorbeeld ski-ba-bop-ba-dop-bop) te verwerken in de teksten van zijn liedjes.

Bulletproof – La Roux
La Roux is een duo dat bestaat uit zangeres Elly Jackson en producer Ben Langmaid. Langmaid wordt wel geassocieerd de met bands als Faithless. Toch wist hij als duo met Elly niet zo een legendarische naam op te bouwen. Bulletproof is niet meer dan een lekker meezingertje.

Alice DeeJay – Better off Alone
Alice DeeJay is een Nederlands samengestelde dancegroep. Naast Better Off Alone hadden ze nog een aantal hits te pakken. In 2002 hield de groep op met bestaan.

Culture Beat _ Mr. Vain
Een klassieke monsterhit. Deze Duitse groep had de smaak goed te pakken begin jaren ’90. Ze scoorde hit na hit. Ze proberen nog steeds het succes te herbeleven, maar veel verder dan een paar hitjes in eigen land, komen ze niet.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.