kabouterrave

De Kabouterrave: in gesprek met Brutus de Bouncekabouter

Nog een niet te missen feestje op Mysteryland: De Kabouterrave! Op 24 augustus verlaten alle kabouters hun vliegenzwam en trekken ze richting Haarlemmermeer om een dansje te wagen op de meest spectaculaire rave van het land. Wij hebben Brutus de Bouncer gesproken, die zijn verwachtingen van het feest met ons heeft gedeeld.

Dag Brutus, wat zijn jouw taken op de kabouterrave?

Als bouncer, heb ik een aantal van de meest belangrijke taken op het feest. Niet alleen moet ik er voor zorgen dat de kabouters zich aan de regels houden, ook moet ik ze naar de garderobe wijzen. Veel kabouters proberen het feest binnen te komen met hun puntmuts nog op. Dat kan natuurlijk niet, veel te gevaarlijk! Straks krijgt iemand er nog een in zijn oog. Verder is het mijn verantwoordelijkheid dat niemand iets gevaarlijks meesmokkelt. Velen proberen stiekem wat tuingereedschap of paddenstoelen mee naar binnen te nemen, dit is ten strengste verboden! Ik probeer zoveel mogelijk smokkelwaar buiten de deur te houden, maar dit lukt niet altijd.

Wat voor muziek kunnen we verwachten op de rave?

Dj Blauwe Muts staat er bekend om dat hij altijd de tent weet te slopen. Momenteel is Drum ’n Bass de grootste hype binnen onze kabouterscene. Ik verwacht daarom ook dat hij vooral deze stijl gaat laten horen. En persoonlijk hoop ik ook nog op wat kabouterror. Hard, harder, hardst!

Wie zijn de meest iconische figuren op de dansvloer?

De pinkeltjes zijn toch het meest bekend. Samen staan ze elke keer weer garant voor een hoop spektakel. Daarnaast is het welbekend dat Pauline altijd haar slipje kwijt is tegen het eind van de avond, zij heeft inmiddels ook wel naam gemaakt dus.

Wat voor lekkers wordt er achter de bar geschonken?

We hebben een speciaal assortiment aan kabouterdrankjes achter de bar. De meeste kabouters bezatten zich aan kabouterbier, maar er zijn ook een aantal die wat meer te besteden hebben en glaasjes bosbessenrum bestellen. En alhoewel je nuchter al genoeg groene elfjes kan zien hier, vindt Absinthe ook gretig aftrek.

Kunnen gewone mensen ook naar binnen bij de rave?

Nee, het is alleen voor kabouters. Er zijn elke keer weer mensen die zich als kabouter verkleden en zo naar binnen proberen te dringen, maar die komen er onder mijn toezicht niet in! Dan kan je wel een paarse muts op hebben en een pijp roken, als je voet groter is dan brede torso, dan ben je overduidelijk geen kabouter! Wel kunnen ze vanuit buiten meekijken, als je lang genoeg kijkt, zou je nog wat kabouterverhalen op kunnen pikken…

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.