julian jordan

‘Young gun’ Julian Jordan is er klaar voor!

De 16-jarige Julian Jordan is nog maar net begonnen aan zijn carrière, maar staat er al behoorlijk goed voor. Na een valse start – zijn productie werd gestolen door een ‘artiest’ die zich voordeed als Spinnin’ en eindigde vervolgens in de Beatport top 10 – werd hij aangenomen bij de echte Spinnin’. Zijn producties zijn van ongekende originaliteit en zijn sets beloven ons nog een hoop genot in de toekomst. Op 24 augustus zal hij in de ‘Don’t Let Daddy Know’ area op Mysteryland draaien.

Hoe voelt het om op 16-jarige leeftijd al aangeschreven te worden bij Spinnin’ Records?
Zeer goed! Ik zat opeens bij het recordlabel waar al mijn helden ook hun muziek op uitbrachten. Het is heel grappig om als 16-jarige tussen allemaal veel oudere dj’s te staan!

Als je nu terug kijkt op de hele kwestie rondom jouw plaat Lynxed, ben je er dan achteraf ook blij mee? Je zit nu wel bij de echte Spinnin’…
Ik ben zeker blij dat het zo is goed is uitgepakt. Al was ik toen het net was gebeurd wel erg kwaad omdat iemand zo hoog in de charts kwam met mijn productie. Het blijft toch plagiaat van ‘’Syscko’’ en dat vind ik niet kunnen. Of het nou uiteindelijk goed uitpakt of niet… Of ik nog een boodschap aan DJ Syscko heb? Ik weet niet zo goed wat ik tegen hem zou moeten zeggen. Aan de ene kant ben ik hem ook wel dankbaar omdat ik nu bij Spinnin’ zit, haha. Maar ik denk dat er veel meer slachtoffers zoals mij zijn waarbij het niet zo goed uitpakt…

Kun je je een beetje redden in clubs met je jonge leeftijd?
Jazeker! Het is allemaal een kwestie van ervaring opdoen en op dit moment gaat het allemaal prima! Het is wel heel lastig als bijv. je set om 4 uur is afgelopen en je om 7 uur al weer een vlucht moet halen. Alleen dat hoort er af en toe nou eenmaal bij!

Hoe is het om dit jaar op Mysteryland te draaien?
Geweldig! Al mijn vrienden gaan naar ML en ik hoorde altijd al hele mooie verhalen over het festival. Ik vind het heel bijzonder om na één jaar dat ik bezig ben met optreden al op ML te staan! Het publiek kan van mij veel eigen producties verwachten en natuurlijk een stevige set! Ik vind Nederlandse festivals heel gaaf omdat het dicht bij huis is en omdat al mijn vrienden ook gaan en ik die natuurlijk niet mee kan nemen naar het buitenland.

Wat zegt DLDK jou?
Mijn eerste ervaring met DLDK was op Ibiza! Het was echt een heel tof feest, super goed georganiseerd, vette acts en de aankleding was ook nice!

Wat zijn je plannen buiten het podium voor dit jaar?
Veel produceren, veel uitgaan met vrienden, veel tijd maken voor mijn vriendin en veel landen bezoeken!

Heb je nog een speciale boodschap aan de lezers van het Mysteryland blog?
Ik denk dat het een hele goede keuze is om naar Mysteryland te gaan. Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord over dit festival De line up echt geweldig is! Zie jullie daar!

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.