Flags_of_the_World_by_Condottiero

Internationaal dansjes doen!

Wij Nederlanders houden wel van een feestje, maar ook over de grens kunnen ze er wat van. Als je even toe bent aan iets heel anders,  hier een kleine selectie festivals om te onthouden.


KaZantip

Een keer per jaar duikt de republiek KaZantip weer op met zelfs een eigen president en een heuse grondwet. Aan de kust van de Zwarte Zee gaan mensen weken lang los. Grote namen als onze eigen Armin van Buuren en Carl Cox draaiden eerder voor de burgers van kaZantip. Dit jaar is die taak weggelegd voor o.a. Markus Schulz en Ferry Coster. Mocht je zin hebben in een bizar feestje met de Russische maffia, haal dan snel een visum!

Wanneer: 31/07 – 14/08
Plaats: Popovka, Oekraine

Melt! Festival

Dit festival van onze oosterburen is wereldberoemd door de locatie. Melt! vindt plaats in een openlucht museum met enorme graafmachines uit de vorige eeuw. Door de rauwe en industriele sfeer wordt de muziek nog meer een beleving. De mix van indierock en electronische muziek maken het plaatje compleet. Helden als Solomun en Rudimental zie je hier terug.

Wanneer: 19/07 – 21/07

Plaats: Ferropolis, Duitsland

Coachella

Net te laat om nog naar toe te gaan, maar blok ‘m vast voor volgend jaar: Coachella. Ook  aan de andere kant van de oceaan weten ze hoe er gefeest moet worden. Vorig jaar werd dit festival nog wereldnieuws met de bizarre hologram van de overleden rapper Tupac.

Wanneer:  11/04/14 – 13/04/14 
& 18/04/14 – 20/04/14
Plaats: Indio (Californie), Amerika

Burning Man

De naam verraadt het al, aan het einde van het festival wordt een man in brand gestoken. Gelukkig is dit er eentje van hout en riet. Met dit ritueel komt een einde aan de stad, Black Rock City, die zich tijdens het festival heeft opgebouwd. Het draait allemaal om zelfuiting en zelfvoorziening. Je zult op dit festival dan ook niet ver komen met drankmuntjes. Je kunt alleen spullen ruilen, maar waar het vooral om draait is Gifting: geven.

Wanneer: 26/08 – 02/09
Plaats: Black Rock Desert,(Nevada), Amerika

Fuji Rock

Dit grootste festival van Japan is even een stukje fietsen, maar zeker de moeite waard. Hoog in de bergen en ver weg van al het schreeuwend drukke ‘city-life’ komen de Japanners hier naar toe om te ontspannen. Mannen als Boys Noize komen hier om het publiek van meer dan het uitzicht te laten genieten.

Wanneer: 26/07 – 28/07
Plaats: Naebe Ski Resort, Yuzawa-machi, Japan

Sziget

Een klassieker. Een keer per jaar overspoelen zo’n 370.000 festivalgangers Boedapest. Een van de grootste Europese festivals vindt dan plaats op het eilandje Obuda in de Hongaarse hoofdstad. Mocht je zo’n type zijn die tegen iedereen staat te praten op een festival, dan zeker gaan. Je vindt er genoeg Nederlanders. Na een week feesten kun je ook nog eens je zonden wegwassen in een van de prachtige badhuizen. Wat wil een mens nog meer?

Wanneer: 05/08 – 12/08
Plaats: Boedapest, Hongarije


Dus. Tickets boeken, elektronische vertaler mee en gaan!

 

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.