beer7

De Grote Vriendelijke Beer

Jullie herinneren je vast nog wel dat er vorig jaar een hele grote groene knuffelbeer te vinden was op Mysteryland. Nou hebben we een verassing, de beer komt dit jaar terug! Nog beter, Hij komt dit keer niet alleen! Wij spraken Gitta Sluijters, de creatieve geest achter de knuffelbare reuzen.

In welke setting troffen we de knuffelbeer vorig jaar aan?

Vorig jaar heb ik de Fools Gold area omgetoverd in een gouden wereld, waarbij alles om deze kleur draaide. Het gebied rondom de stage was bezaaid met gouden meubels waarop mensen lekker konden chillen. Ik heb de plek verfraaid met banken, zitzakken, stoelen en tafels. Eén van de eyecatchers daar was de enorme beer. Onder de beer stonden gouden meubels waar mensen lekker konden chillen terwijl ze werden voorgelezen uit het boek ‘Goudhaartje en de drie beren’.

Sinds dit jaar bestaat er ook een Mysteryland beer die overal te vinden is. Hoe is deze tot leven gekomen?

Nou de grote beer van vorig jaar was zo’n succes dat hij mee op reis mocht naar Mysteryland Chili, en ook daar sloeg hij ontzettend aan. Zodoende is er besloten dat er een eigen Mysteryland beer moest komen. De beer is deze zomer overal in het land op festivals te vinden. Zo is hij onlangs al op Kinsday Festival en op Pleinvrees geweest. Speciaal voor deze festivaltour heb ik de beer voorzien van een enorme strik. En aangezien Mysteryland dit jaar twintig jaar bestaat en het dus dubbel feest is heb ik hem ook maar meteen een gezellig feesthoedje gegeven.

Wat kunnen we van de beren verwachten op Mysteryland 2013?

beer6

De Mysteryland beer eindigt zijn tour op 24 augustus in Haarlemmermeer, je kunt hem dan vinden op dezelfde plek als waar vorig jaar zijn groene broertje zat. Hij zal die dag niet alleen zijn, maar met vriendjes en vriendinnetjes. Hoe precies, dat blijft nog even een verrassing.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.