kleuren

Niet vergeten mee te nemen!

De temperatuur klimt langzaam omhoog en het wordt nu toch echt wel eens tijd om na te denken. Na te denken over wat we kunnen aantrekken en meenemen naar alle festivals die er op het programma staan dit seizoen. Hier een overzicht van items die jouw festival outfit compleet maken.

Kleur die knieën!

‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ krijgt dit festivalseizoen concurrentie vanuit een wel heel opvallende hoek: ‘gelukkig hebben we de legging nog!’. 
Niets is verschrikkelijker dan een witte legging. Daar gaan we wat aan doen!  Struin de tweede handswinkels af opzoek naar een legging waar een niet al te drukke print op staat. Vervolgens even langs de hobbywinkel voor een pak textielstiften en je kunt aan de slag. Kleur er vrolijk op los tijdens het festival en je hebt er weer een mooie souvenir bij!

Back to the sixties

2

Die pilotenbril kennen we nu wel. Daar kom je op de komende festivals niet meer mee weg. De ronde zonnebril a la John Lennon, is de bril waar je gezien mee wil worden. Is zo’n rond brilletje iets te artistiek voor je dan kun je altijd nog kiezen voor een bril met felgekleurde spiegelglazen. Genoeg keuze dus. Je hebt nog tot en met 24 augustus, want voor ons gaat de zon schijnen!

Rugzak


Yes, hij mag weer! De rugzak. Ondanks het vakantiegevoel dat wij ook altijd krijgen van festivals, mag je de grote backpack gerust thuis laten. De kleinere rugtassen, daar wil je wel mee gezien worden dit festivalseizoen. Hoe handig is dat! Als je over verhit raakt van het dansen kun je een vest of jas makkelijk in je tas proppen, want tijdens het dansen bleef ‘ie toch niet met een knoop op je heupen hangen.

Als je haar maar goed zit!
3

Tijdens een festival worden we wel eens nat van een Hollands buitje of een plaatselijke bierdouche. Niet is erger dan een dikke klodder gel op je gezicht, dus spuit een bus haarlak in die korte koppies, dames en heren. Voor de dames nog een extra tip: draai er een ‘fishtail briad’ in! Dan ben je er zeker van dat je haar de hele dag goed zit. (Een fishwat? Hier wat uitleg)

Regenlaarzen

Ben jij niet zo van de gebaande paden en sta je daarom wel eens tot aan je knieën in de modder? Geen punt, op een festival mag het allemaal. Om toch droge voeten te houden mag je tegenwoordig uitwijken naar een paar onvervalste rubber laarzen. Als zelfs stijlicoon Kate Moss wegkomt met een paar rubber laarzen onder een jurkje, komen wij dat zeker.

Buideldier


Ben jij ook in totaal een vermogen kwijt geraakt aan alle muntjes die uit je zak gevallen zijn? Probeer eens een klein buidelzakje. Echt, zo erg is dat helemaal niet. Het doet je er echt niet meteen als Hulk Hogan uitzien, en zou hou je al die belangrijke eigendommen binnen handbereik.

Bikini topjes


4Als er deze zomer nog een Mexicaanse hittegolf over komt waaien in plaats van de griep, mogen de bikini’s zeker aan naar een festival! En heren, de zwembroeken mogen wel thuis blijven. De bikinitops kunnen prima op een festival. Het is niet de bedoeling dat we met min tien massaal naar de shirtloze sportschooljunkies gaan staan, maar mocht het echt warm worden dan hoef je niet meer jaloers te zijn. Ook jouw shirt kan dan uit! Een bikinitop op een spijkershort kan echt prima.

Oordoppen

De mensen die iets te vaak ‘links voor bij de boxen staan’ kunnen wel wat gehoorbescherming gebruiken. Er bestaan natuurlijk allerlei fancy oordopjes speciaal voor festivals, maar mocht je die custom-made plugs niet aan willen schaffen, er staan speciale automaten op Mysteryland waar je voor weinig uitstekende doppen kan halen! Ook is er een speciale stand met genoeg oordoppen voor iedereen.
Voor de diehards onder ons die later achter de geraniums ook nog van hun Mysteryland CD willen genieten, een absolute must-have.

5

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.