Herinner je deze nog?

‘Moombah’, wie kent deze gouwe ouwe eigenlijk niet? Al voordat hij officieel was ge-released in 2009, werd de plaat al stuk gedraaid door de grootste namen in de dancescène. Voor lange tijd wisten mensen niet wat hun overkwam toen deze beukplaat uit de speakers knalde en ook vandaag de dag blijft deze track verassen.

Hoewel de oorspronkelijke lead uit de, in het jaar 2000 geproduceerde Blow The Speakers van The Moon komt, heeft de aanvulling van Chuckie en zijn kompaan ervoor gezorgd dat ‘Moombah’ een echte klassieker is geworden. Nog een leuk feit is dat de track uiteindelijk voor een heel nieuw genre heeft gezorgd, namelijk -je raad het al- moombahton. De Amerikaanse DJ en producer Dave Nada draaide op een schoolfeestje Afrojack’s remix van ‘Moombah’ vertraagd tot het tempo van reggaeton. Dit klonk zo tof dat hij deze nieuwe stijl zelf ging produceren. De eerste moombahton platen waren daarna snel geboren. Een andere ‘godfather’ van het genre, Munchi, mag ook niet onvermeld blijven als het gaat om het groot maken van moombahton!

Wij genieten zelf nog even na van het origineel, want ook dit jaar is Chuckie weer te bewonderen op Mysteryland. Met welke platen hij dit jaar de menigte doet losbarsten, is nog even afwachten.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.