I Vitelloni: cinema piccolo from Siebe M. Voogt on Vimeo.

Ga terug in de tijd met Nostalgia!

Mysteryland is meer dan muziek alleen. Tussen alle grote artiesten en overweldigende stages vind je bijvoorbeeld ook de Stille Fanfare, een heuse kunstroute en de beruchte Kabouter Rave. Je kan je gezicht laten beschilderen of jezelf helemaal opladen door middel van klankschaalmeditaties. Elke vrijdag zetten we hier een van die speciale acts in het zonnetje. Van versierde toiletten tot de happy hardcore-stoelendans, er is meer dan genoeg te doen als je even uitgedanst bent!

Vandaag gaan we terug in de tijd met Nostalgia! We duiken de jaren ’30 in met Maarten van der Weijden van ‘I Vitelloni: Cinema Piccolo’, ’s werelds kleinste bioscoop. Over vroeger, toen ze ook zeker wisten wat feesten was!

‘Met Nostalgia wil ik mensen even ‘uit’ het festival halen. Even een klein uitstapje naar een andere tijd, waarbij mensen kunnen feesten als in het verleden voor ze zich weer onderdompelen in Mysteryland’. Maarten spreekt met veel enthousiasme over tijden waar we alleen onze grootouders nog over horen. ‘Ik ben altijd al geboeid geweest door de jaren 30 en 40. De sfeer, de stijl, de klasse. Dat alles wil ik met Nostalgia naar de mensen toe brengen’.

Hoe Maarten dit gaat doen? ‘Om te beginnen is er Café Brecht, waar je in stijl kan genieten van een hapje en een drankje. Om vervolgens door de jongens van Radio Romantiek te worden geïnterviewd over de meer filosofische aspecten van het leven.’ Ook zal niemand minder dan Marlene Dietrich (of althans, een look-a-like) oude klassieke liedjes ten gehore brengen. ‘Je kan daarnaast door een echte barbier geschoren worden, of een filmpje kijken in mijn kleine bioscoop.’

Natuurlijk is dit lang niet alles. Kom langs bij Nostalgia en vermaak jezelf met al het moois uit dit lang vervlogen tijdperk. Het is een ervaring die je alleen op Mysteryland zult tegenkomen. Dus hoor je opeens Louis Armstrong ‘I’m in the mood for love’ tussen het hedendaagse geweld van Steve Aoki of Headhunterz, dan weet je dat de 30’s slechts enkele voetstappen van je verwijderd zijn.

Ennuhm, wat vind jij er eigenlijk van?

vogeltjes met een mening waren je voor.